Cvrčak i Mrav Teatar

  • Scena Između crkava
  • Četvrtak 26. Jul 2018.
  • Vrijeme 21:00
Cvrčak i Mrav

Grad teatar, Budva/Teatar Mladih, Podgorica/ Gradsko pozorište, Podgorica/ Hercegfest/Kulturni centar, Kotor

Milena Depolo

Cvrčak i Mrav

Režija i scenografija: Branko Ilić

Scenografija: Branko Ilić

Kostimografija: Tijana Todorović

Asistent kostimografa: Marta Garčević

Lektor: Katarina Krek

Muzika: Who See

Koreografija: Marija Brajković

Aranžman za song „Koji sam ja kralj“: Peđa Nedeljković

Igraju: Branko Ilić – Cvrčak

Katarina Krek- Mrav

Goran Slavić- Ezop

Branko Ilić-Lovac na talente

- Priča koju znamo I koju smo čuli onoliko puta, ide otprilike ovako:

„Dok je trajalo ljeto, Mrav je vrijedno radio i pripremao zimnicu, dok je Cvrčak bezbrižno pjevao i zabavljao se, ne misleći na nastupajuću zimu. Kada je ona stigla, Mrav je mogao da se opusti i uživa u plodovima svog rada, dok je Cvrčak gladovao i smrzavao se.“

Mnogo je vremena prošlo od kad je Ezop ispričao svoju čuvenu basnu sa čuvenim naravoučenijem i - u redu, slažemo se, treba biti vrijedan. Međutim, danas je potrebno ispričati ovu priču iz nešto drugačijeg ugla. A mi, koji se bavimo umjetnošću, možemo da je ispričamo samo iz ugla umjetnika.

Mi „cvrčci“, ne možemo da ne postavimo pitanje da li je naša muzika, pozorište ili bilo koja druga umjetnost manje značajna od tih, prema opšteprihvaćenom shvatanju, ozbiljnih profesija... A kada smo postavili to pitanje, došli smo do mnogih zanimljivih odgovora. Nećemo vam reći koju su, jer čar pozorišta (i umjetnosti uopšte) je upravo u tome da svako dođe do svojih odgovora, bio on „cvrčak“ ili „mrav“.

Milena Depolo  

 

 

image

Serena Gemez

Follow

About

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipi elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

NAPOMENA: “Grad teatar” ima isključivo pravo izmjene programa ili učesnika navedenih u programu, tj. otkaza nastupa pravnim ili fizičkim licima sa kojima nije zaključen pisani ugovor do dana nastupa.