SHAKEspeare na EXit Teatar

  • Scena Između crkava
  • Četvrtak 19. Jul 2018.
  • Vrijeme 21:00
SHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXitSHAKEspeare na EXit

Exit teatar, Zagreb

SHAKEspeare na Exit

Režija: Matko Raguž

Dramaturgija: Pavlica Bajsić

Kostimografija: Đenosi Pecotić

Scenski pokret: Ksenija Zec

Igraju: Živko Anočić, Marko Makovičić, Saša Anočić

Dobrodošli!

Šekspir je napisao 37 komada.
To ste sigurno već znali?!
Od čega 10 istorijskih drama.
I to ste znali?!
Od čega 18 komedija.
I to?!
Osmislio je i napisao 1.222 lika.
A to?!
Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 x 4 sata (prosječno) iznosi 148 sati.
Jeste li i to znali?
A jeste li znali kako je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata?!
Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Makbeta i njegovu krvavu Lejdi, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Lira, Ričarda III., Henrija VIII. i mnoge druge, kakve ih još nikada niste vidjeli.
Na EX! That’s IT!

-Kako iskoristiti lik i djelo velikog barda, cijelu tu bujicu dramskih karaktera i radnji samo kao materijal, kao mjesto polaska iz kojeg se izmišlja glumačka igra, igra tijelom, a povremeno i duhom, a da se pritom ne opteretimo, zaustavimo i odustanemo zbog onoga što iz tog ponuđenog materijala zjapi poput snažne opomene spremne da nam potkresava krila, a to je ljepota i “legendarnost” Šekspirovog stiha?

-Pred vama stoje tri mlada glumca koji su pokušali tako nešto i tokom svoga puta često su se zaustavljali upravo iz gore navedenih razloga. U početku postojala je posebna želja da se, poput ranije poznatih pozorišnih primjera, obuhvate svi Šekspirovi dramski tekstovi kroz određeni broj scenskih krokija. Taj revijalni nazivnik se malo-pomalo transformirao u potrebu da se u Šekspiru zaustavljamo upravo na mjestima koja lakše isklizavaju iz isotrijskih odrednica i uklizavaju u kontekst svakodnevice naših glavnih junaka: Živka, Marka i Jerka.

www.teatarexit.hr

Blistava glumačka pustolovina
Trojica glumaca uspjeli su u manje od dva sata zgusnuti ne samo cjelokupan Šekspirov opus nego su pritom obavili i svojevrsnu inventuru svoje glumačke strasti koja se nastavlja na niz za koji smo mislili da je nepravedno zgasnut još prije dvadesetak godina.
Šekspir je predstava svog vremena, predstava koja o njemu govori, ali koja i najavljuje ne samo novi glumački i pozorišni senzibilitet, nego i novu publiku koja će u “nevjerojatnoj lakoći” glumačkog i pozorišnog izraza, prepoznati uporan i hrabar stvaralački ludizam.
Predstava je to koju će voljeti mladi, a starije će podsjetiti da su to nekad bili, ma koliko se trudili da to zaborave ili prikriju.
Večernji list

image

Serena Gemez

Follow

About

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipi elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

NAPOMENA: “Grad teatar” ima isključivo pravo izmjene programa ili učesnika navedenih u programu, tj. otkaza nastupa pravnim ili fizičkim licima sa kojima nije zaključen pisani ugovor do dana nastupa.